Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τροποποιήσεις κανονισμών

1. 4:8 Οι παίκτες πρέπει να φορούν εμφανείς αριθμούς ύψους τουλάχιστον 20 εκατοστών. Οι χρησιμοποιούμενοι αριθμοί είναι κατά προτίμηση από το 1 έως και 99.
2. Ο τερματοφύλακας δεν επιτρέπεται: 5:10 να ακουμπήσει με το πόδι ή με την κνήμη τη μπάλα που κυλάει προς το υπόλοιπο γήπεδο.
3. 6:2 Όταν ένας παίκτης γηπέδου μπει στην περιοχή τέρματος, λαμβάνονται οι ακόλουθες αποφάσεις:
α. ρίψη 7 μέτρων, όταν παίκτης γηπέδου, της αμυνόμενης ομάδος, μπει στην περιοχή τέρματος και με αυτή την ενέργεια, καταστρέψει μια καθαρή ευκαιρία για τέρμα (14:1α).
β. Με την έννοια «είσοδος στην περιοχή τέρματος» δε σημαίνει να ακουμπήσουμε τη γραμμή περιοχής τέρματος, αλλά καθαρό πάτημα μέσα στην περιοχή.
4. Η περιοχή που μπορεί ο προπονητής να καθοδηγεί την ομάδα του, ξεκινάει 3,5 μέτρα από την κεντρική γραμμή και φτάνει μέχρι το τέλος του πάγκου της ομάδος του.
5. Οι συνοδοί επιτρέπεται να περάσουν τη «ζώνη καθοδήγησης προπονητή» προς το τραπέζι της γραμματείας μόνο για να ζητήσουν τάιμ-άουτ. Δεν επιτρέπεται να πλησιάζουν κοντά στο τραπέζι παρά μόνο, ο υπεύθυνος συνοδός, εάν είναι αναγκαίο να έχει επαφή με το χρονομέτρη ή γραμματέα για σοβαρό λόγο.
6. Οι συνοδοί των ομάδων που βρίσκονται στον πάγκο δεν επιτρέπεται να φορούν ρούχα ιδίου χρώματος με τους παίκτες της αντίπαλης ομάδος.
7. Καταργείται η τιμωρία «αποβολή χωρίς αντικατάσταση» (χιαστί), με την «αποβολή με γραπτή αναφορά». Εάν οι διαιτητές χαρακτηρίσουν μια συμπεριφορά σαν άκρως αντιαθλητική, θα πρέπει να υποβάλουν γραπτή αναφορά μετά το παιχνίδι, έτσι ώστε οι αρχές να πάρουν αποφάσεις για περεταίρω μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει αμέσως να ενημερώνεται ο υπεύθυνος συνοδός της ομάδος.
8. Ο τερματοφύλακας που εγκαταλείπει την περιοχή του προσπαθώντας να αμυνθεί και συγκρουσθεί με αντίπαλο παίκτη, τιμωρείται με αποβολή. Ο τερματοφύλακας όταν εγκαταλείψει την περιοχή τέρματος του, είναι υπεύθυνος για να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr