Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

1ο Τουρνουά handbal Χριστίνας Χριστοδούλου


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/9 στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης «Φ. Αμοιρίδης» το 1ο τουρνουά χάντμπολ αφιερωμένο στη μνήμη της αθλήτριας της ΑΕΠ Ξάνθης Χριστίνας Χριστοδούλου. Την Παρασκευή το απόγευμα στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ βρέθηκαν ομάδες, παίκτριες, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι, γονείς, μα πάνω απ’ όλα φίλες και φίλοι της Χριστίνας Χριστοδούλου που τίμησαν την μνήμη της στο μνημόσυνο που τελέστηκε από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς .Μητρόπολης. Ξάνθης.
Η Χριστίνα Χριστοδούλου αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, μέσα από αυτόν βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής που τη συνάντησαν από μικρή ακόμη και υιοθετώντας τις ευγενικότερες αξίες του, έχτισε μια ζωή τόσο φωτεινή, όσο και σύντομη. Η Χριστίνα έπαιξε χάντμπολ στην Αθλητική Ένωση Ποντίων Ξάνθης, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων το 2006, αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία γυναικών και το 2007 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Νεανίδων. Τότε όμως η επάρατη νόσος της στέρησε το όνειρο.
Επειδή η Χριστίνα Χριστοδούλου πέρα από εξαιρετική αθλήτρια ήταν ένα φωτεινό παιδί με θετική ενέργεια και με το χάρισμά να εμψυχώνει και να δίνει κουράγιο στους γύρω της ακόμη όταν πλησίαζε το τέλος, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης εκτίμησε πως η αγωνιστική στάση της Χριστίνας απέναντι στη ζωή περιέχει ένα δυνατό συμβολισμό και αποφάσισε ομόφωνα να τον αναδείξει. Τα λόγια του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη χειροκροτήθηκαν, όταν ανακοίνωσε πως το νέο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου Ξάνθης θα ονομαστεί «Χριστίνα Χριστοδούλου».
Ως προς το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης ξεχώρισε η συμμετοχή της ομάδας «Χριστίνα Χριστοδούλου». Υπάρχουν στιγμές στον αθλητισμό όπου μία δύσκολη στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε κάτι μεγαλειώδες και δυνατό. Συμπαίκτριες αλλά και φίλες της, συναθλήτριες από πολλές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας ταξίδεψαν για να έρθουν στην Ξάνθη και να πάιξουν στην ομάδας που έχει το όνομά της.. Ιδιαίτερος ήταν ο αγώνας μεταξύ της… τωρινής ΑΕΠ με τις «Φίλες και συμπαίκτριες της Χριστίνας Χριστοδούλου» όπου το παρελθόν νίκησε το παρόν, αλλά με όλες τις αθλήτριες να αφιερώνουν (από μέσα τους) μία μικρή ενέργειά τους στην φίλη τους, την Χριστίνα. Στην ανάπαυλα του αγώνα αυτού η αδερφή της Χριστίνας Ειρήνη τραγούδησε υπέροχα δύο τραγούδια φορτίζοντας το κλίμα ακόμη περισσότερο, ενώ ο πρόεδρος της ΑΕΠ Ξάνθης Γιάννης Σαρχόσης δώρισε στην μητέρα της Χριστίνας μία κορνίζα με τη φανέλα της και τις υπογραφές όλων των συμπαικτριών της, ενώ άλλη μία κορνίζα θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ.
Στο τουρνουά συμμετείχαν και οι ομάδες ΑΕΠ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΘΡΑΚΗ 2004, ενώ διαιτήτευσαν οι Ανδρέας Μπέτμαν, Κυριάκος Ουζούνης, Δημήτρης Σαπανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr