Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ήττα της Εθνικής


Ο κορυφαίος του γηπέδου.

ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας

Η εθνική ανδρών του χαντμπολ ηττήθηκε από την Γερμανία με 27-20 στο ΑΠΚ «Δ. Κραχτίδης» της Δράμας και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (13-30 Ιανουαρίου 2011, Σουηδία).
Η ελληνική ομάδα δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 43ο λεπτό έδειξε ότι έμεινε από δυνάμεις. Οι 2500 φίλαθλοι, οι οποίοι δημιούργησαν μια θαυμάσια ατμόσφαιρα στο γήπεδο, δεν στάθηκαν ικανοί να ανάψουν την σπίθα σε εκείνο το κρίσιμο 17λεπτό και να δώσουν την απαίτούμενη ώθηση στους έλληνες διεθνείς για να ανακάμψουν.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα έδειξε ότι κοιτούσε ίσια στα μάτια το μεγαθήριο που λέγεται Γερμανία. Παρά τα δυο δίλεπτα σε Ζαραβίνα και Χαλκίδη (αδικαιολόγητο) κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό (6-5) και να το διατηρήσει μέχρι την τελευταία γερμανική επίθεση του 1ου ημιχρόνου, στην οποία και ισοφαρίστηκε (10-10).
Βέβαια στο να μείνει σε αυτά τα επίπεδα το σκόρ του 1ου μέρους συντέλεσε και η δίλεπτη στην οποία χρεώθηκε ο Βασιλάκης, που είχε σαν αποτέλεσμα η εθνική ομάδα να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στο διάστημα αυτό.
Στο 2ο ημίχρονο οι έλληνες διεθνείς έδειξαν με την μαχητικότητα τους ότι θα κάθονταν στην θέση του οδηγού της αναμέτρησης. Μάλιστα, μέχρι το 42.50 όπου η ελληνική ομάδα ισοφαρίστηκε 17-17, όλοι θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να ανατρέψει με ένα ξέσπασμα την διαφορά των 5 γκολ (25-20, που είχε ηττηθεί στο Ντόρτμουντ). Ωστόσο η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Γερμανών, σε συνδυασμό με τις κινήσεις από τον πάγκο του ομοσπονδιακού τεχνικού Χαϊνέρ Μπράντ και η κούραση που έβγαλαν οι έλληνες παίκτες, μεγάλωναν την διαφορά εις βάρος της Ελλάδας.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα και μετά λανθασμένα πολλές φορές από τα σφυρίγματα των Ρώσων διαιτητών, οι οποίοι ανέχτηκαν το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι των Γερμανών παικτών. Όλα αυτά συντέλεσαν στο γεγονός ότι ανέβαινε η διαφορά η οποία σταμάτησε στο 27-20 που ήταν και το τελικό σκορ.
Δεκάλεπτα: 2-4, 8-6, 10-10 (ημίχρονο), 16-17, 18-20, 20-27 (τελικό).
Διαιτητές: Ζότιν, Βολόντκοφ. Δίλεπτα: 7/2, πέναλτι: 4/3-2/1
ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος) Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος 1, Μαστορογιάννης 3, Ριγανάς, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης, Βασιλάκης 5, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 4, Σανίκης 1, Καρυπίδης 6..
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μπραντ): Γκενσχάιμερ 4, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 4, Στρόμπελ, Πράις 2, Χάινλ, Γκλάντορφ 3, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 4, Γκροέτσκι 2, Κάουφμαν 6, Χάας 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr