Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Όλοι την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 18:00 Στο δικό μας παλατάκι.

Τον λόγο τον έχει η Δράμα

Η Εθνική χάντμπολ των ανδρών ηττήθηκε με 25-20 από την αντίστοιχη της Γερμανίας μπροστά σε 7.000 θεατές στο Βεστφάλεν Χάλε του Ντόρτμουντ για τα play off του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2011 και πλέον η πρόκριση, που ούτως ή άλλως ήταν αντικειμενικά δύσκολη, παρέμεινε τέτοια, όχι όμως στη σφαίρα του αδύνατου. Η ρεβάνς της ερχόμενης Κυριακής (20/6) στη Δράμα απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον και η πόλη της Α. Μακεδονίας θα κληθεί και αυτή να συμβάλλει στην επική ανατροπή και να γράψει ιστορία.


Το παιχνίδι.
Ένα «νεκρό» διάστημα 13,5 λεπτών ήταν αρκετό για τους Γερμανούς να μετατρέψουν το εύθραυστο για αυτούς 9-9 του 20’ σε 14-9 στο ημίχρονο και σε 16-10 στο 33’40’’. Μέχρι εκείνο το σημείο, η άμυνα της Εθνικής τα πήγαινε πολύ καλά με τον Νίκο Μάντζο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει προωθημένη άμυνα 5-1 με τον Γιώργο Ζαραβίνα να πιέζει στην κορυφή στην πλευρά του Χενς. Μια σκέψη που λειτούργησε μέχρι και τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με τους Γερμανούς να εμφανίζονται εμφανώς μπλοκαρισμένοι, αλλά το βάρος έπεσε στα…δεξιά και χάρη στον Χόλγκερ Γκλάντορφ κατάφερναν να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπραντ αναγκάστηκε να αλλάξει στο 15’ τον Χάας με τον Κράους στη θέση του πλέι μέικερ και να ρίξει στο παιχνίδι και τον Κάουφμαν, δύο κινήσεις που βοήθησαν, ενώ το πρώτοτάιμ άουτ το ζήτησε μόλις στο 19’. Το σερί 6-0 που έκαναν τα πάντσερ στο διάστημα 20’-34’ τους έδωσε άλλο αέρα, με την Ελλάδα να μην καταφέρνει να παραμένει τόσο πιεστική στην άμυνα όσο το πρώτο 20λεπτο. Ο Νίκος Μάντζος πέρασε τον Αλέξανδρο Βασιλάκη που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε μείνει στον πάγκο (τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δεξιό προσαγωγό) στη θέση του Νίκου Ριγανά και προσπάθησε να δώσει ανάσες και με τη χρησιμοποίηση του Γιώργου Βακάλη στη θέση του επίσης ταλαιπωρημένου Γιώργου Μαστορογιάννη. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έμεινε στην πλευρά των Ελλήνων αν και η διαφορά είχε φτάσει και στο +7 (23-16 στο 47’22’’).


Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γερμανοί προσπάθησαν να πιάσουν την Ελλάδα με τον Γκενσχάιμερ να αναλαμβάνει δράση, όμως έκαναν και λάθη που επέτρεπαν στην Εθνική να μένει ζωντανή και χάρη στο γκολ του Γρηγόρη Σανίκη δέκα δευτερόλεπτα από το τέλος, η διαφορά έπεσε στα πέντε τέρματα και παράλληλα έδωσε το δικαίωμα στους διεθνείς να χαμογελούν αμέσως μετά τη λήξη και τους Γερμανούς να… πανηγυρίζουν που κατάφεραν να πάρουν αυτή τη διαφορά.


Σημαντική στο αποτέλεσμα για την Εθνική ομάδα ήταν η παρουσία του Δημήτρη Καφφάτου, που παρά την απουσία του για μεγάλο διάστημα έδειξε σα να μην έλειψε ποτέ. Καθοριστικά γκολ πέτυχε ο Γρηγόρης Σανίκης και ο Γιώργος Χαλκίδης ήταν συγκινητικός αμυντικά, όπως και ο Γιώργος Ζαραβίνας με αποτελεσματικές άμυνες πάνω στον Χένς. Ψυχάρα ήταν ο Γιώργος Μαστορόγιαννης, του οποίου η συμμετοχή επιβεβαιώθηκε από το ιατρικό επιτελείο την τελευταία στιγμή. Είναι αδικία ωστόσο να μην μνημονευτεί και η προσπάθεια των υπολοίπων που έδειξαν απαράμιλλο πάθος ανεξάρτητα με το πόσο αγωνίστηκε ο καθένας.


Tα δεκάλεπτα: 3-3, 9-9, 14-9 (ημίχρονο), 20-13, 23-17, 25-20
Γερμανία (Χ. Μπραντ): Χανς, Γκενσχάιμερ 8, Ρόγκις, Κλάιν 1, Πφαλ 1, Πράις 1, Φλορ, Γκλάντορφ 7, Χαϊνεβέτερ, Λιχτλάιν, Κράους 2, Σόουν 3, Κάουφμαν 1, Χάας 1
Ελλάδα (Ν. Μάντζος): Καφφάτος, Ζαμπούνης, Τζιμούρτος, Μαστορόγιαννης 2, Ριγανάς 2, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος, Βακάλης 1, Βασιλάκης 2, Τζούφρας, Δέλιος, Χαλκίδης 2, Σανίκης 5, Καρυπίδης 6
Διαιτητές: Ραλούι, Σαμπρόσο (Ισπανία) Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 1/3-3/5

ΑΠΟ:http://www.handball.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr