Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση για το θεσμικό ρόλο.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1982 και έκτοτε τροφοδοτεί με Διαιτητές όλα τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος.
Έχει στις τάξεις του, διεθνή Διαιτητή, 3 διαιτητές Α1 κατηγορίας ανδρών, 6 διαιτητές α1 κατηγορίας γυναικών και άλλους πολύ καλούς Διαιτητές που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 4 κορυφαίους συνδέσμους της χώρας και με τη δυναμική συμμετοχή του αποφασίζονται τα τεκταινόμενα της Ελληνικής Διαιτησίας στο άθλημα της χειροσφαίρισης.
Είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στη σχέση του με τους αθλητές και τις ομάδες της περιφέρειας, αφού καθιέρωσε βραβεύσεις μικρών αθλητών-τριων από όλους τους νομούς της περιφέρειας.
Είναι πρωτοπόρος επίσης αφού με τη δημιουργία του blog:www.dramino-handball.blogspot.com δίνει βήμα σε όλες τις ομάδες να αναδείξουν το έργο τους και να βρούν τα παιδιά ένα χώρο, βλέποντας το όνομα ή ακόμα και τη φωτογραφία τους, να αισθάνονται περήφανα για το άθλημα που επέλεξαν.
Από το 1982 τα μέλη του Συνδέσμου είναι υπεύθυνα για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα χωρίς να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα και κανείς δεν έχει μιλήσει για δόλο ή μεροληπτική στάση των Διαιτητών προς κάποια ομάδα.
Η χειροσφαίριση είναι ένα άθλημα ερασιτεχνικό που ακόμα και στη Α1 ανδρών ουδέποτε έχει γίνει λόγος για δόλο και μεροληπτική στάση των Διαιτητών, παρά μόνο για ανθρώπινα λάθη.
Στον αγώνα που που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06/02/2010, μεταξύ των ομάδων Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - Δράμα 86', κατόπιν αιτήματος για υψηλής ποιότητας Διαιτησία, αποφασίστηκε και γνωστοποιήθηκε και στις δύο ομάδες πως θα χρησιμοποιηθούν οι κορυφαίοι Διαιτητές του συνδέσμου, οι κύριοι Κουταλίδης Ευστάθιος απο τη Δράμα και Ουζούνης Κυριάκος από τη Ξάνθη. Κανείς δεν εξέφρασε κανένα παράπονο και όλοι ήμασταν βέβαιοι πως θα διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς κανένα πρόβλημα. Ας σημειωθεί πως ο αγώνας ήταν τοπικού πρωταθλήματος και κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιηθούν νέοι Διαιτητές, αφού είναι η κατώτερη κατηγορία που υπάρχει στη Χειροσφαίριση.
Με εξέπληξε το ύφος του δελτίου τύπου της Δράμας 86' που δεν έχει χώρο στο άθλημα της χειροσφαίρισης.
Με εξέπληξε επίσης το γεγονός, γιατί μιλούν για πολλαπλές εις βάρος τους Διαιτησίες, όταν είναι μόλις ο δεύτερος φετινός αγώνας της ομάδος. Στον πρώτο είχαν νικήσει με μεγάλη διαφορά τη Δόξα Δράμας και κανείς δεν είχε μιλήσει για διαιτησία. Επίσης το παιδικό τμήμα τους είναι αήττητο και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της περιφέρειας.
Είναι κρίμα γιατί κάποιοι παράγοντες προσπαθούν να φέρουν πρακτικές που δεν συνάδουν με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Ο Σύνδεσμος μας θα συνεχίσει να είναι κοντά σε όλους τους αθλητές και να διαφυλάττει τις προσπάθειες τους, έχοντας ως βασικό γνώμονα το 50-50, είτε παίζει η Δράμα με το Διδυμότειχο είτε η Αλεξανδρούπολη με τις Σέρρες. Λάθη θα γίνουν και γίνονται σε κάθε αγώνα, γιατί και οι Διαιτητές είναι άνθρωποι. Επίσης θα είναι κοντά και στα παιδιά της Δράμας 86' που αποτελούν το αύριο της Δραμινής χειροσφαίρισης και τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν την αλαζονεία κάποιας μερίδας παραγόντων.


Κιουτσούκης Δημήτριος
Πρόεδρος Συν.Δ.Χ.Αν.Μακεδονίας και Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr