Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Δράμα 86'

ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

Την πρώτη της ήττα δέχτηκε η ομάδα GRAND CHALET ΔΡΑΜΑ 1986

στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών Αν. Μακεδονίας και Θράκης από τους Κύκλωπες Αλεξ/πολης. Παρά τις αντίξοες αγωνιστικές συνθήκες που συνάντησε η ομάδα μας, κατάφερε και κράτησε στο ελάχιστο τη διαφορά στο σκορ με 24 – 23. Η αρνητική και επιθετική προς την ομάδα μας διαιτησία ήταν η αιτία της διαμόρφωσης του τελικού αποτελέσματος στο παιχνίδι.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση του βίντεο και εκτός από το ότι οι αντίπαλοι έπρεπε να δεχτούν τουλάχιστον ακόμη 10 αποβολές, προκύπτουν ενδεικτικά οι κάτωθι παραβάσεις του κανονισμού που αγνοήθηκαν από τους διαιτητές και αλλοιώνουν το αποτέλεσμα.

α. Ακυρώθηκε γκολ διότι σε υπόδειξη του διαιτητή εκτελέστηκε από λάθος σημείο φάουλ, ενώ εκτελέστηκε από τη σωστή.

β. Σε άμεσο αιφνιδιασμό της ομάδας μας, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ανατρέπει με καθαρή πρόθεση τον Γκλαβόπουλο και δίνεται από τον διαιτητή συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ έπρεπε ο τερματοφύλακας να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα και να δοθεί πέναλτι.

γ. Σημειώνεται λάθος είσοδος παίκτη στον αγωνιστικό χώρο από την γραμματεία και τιμωρείται με δίλεπτη αποβολή, ενώ στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο από κανονική θέση.

δ. Στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του αγώνα, εκδηλώνεται αιφνιδιασμός από την ομάδα μας, γίνεται επικίνδυνο φάουλ στον κάτοχο της μπάλας Κοβογλανίδη ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του για γκολ και ενώ αρχικά ο διαιτητής σωστά αφήνει πλεονέκτημα στη δεύτερη ντρίπλα του παίκτη και ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, για άγνωστο λόγο ο διαιτητής, σταματάει τη φάση σημειώνοντας φάουλ και τιμωρώντας με δίλεπτη αποβολή τον παίκτη της Αλεξ/πολης.

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν στον αγώνα Παρωδία που πραγματοποιήθηκε στην Αλέξ/πολη στις 06/02/2010 μεταξύ των ομάδων ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - GRAND CHALET ΔΡΑΜΑ 1986. Για όλα τα παραπάνω και για πολλές ακόμη φάσεις υπάρχει διαθέσιμο σχετικό βίντεο, στο οποίο φαίνονται τα τραγικά λάθη που έκανε η “Αμερόληπτη” και κατά τα άλλα “Αντικειμενική” διαιτησία των Κουταλίδη (Δράμας) και Ουζούνη (Ξάνθης).

Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς Ο.Χ.Ε., Σύνδεσμο Διατητών Χειροσφαίρισης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, να σεβαστούν το τεράστιο έργο που γίνεται στο σύλλογό μας σε όλες τις κατηγορίες ανδρών, τις Πανελλήνιες νίκες μας, τους αθλητές μας στην Εθνική ομάδα, αλλά κυρίως να σεβαστούν τον ιδρώτα των αθλητών μας και των προπονητών μας και να σταματήσει επιτέλους αυτή η Παρωδία με τις πολλαπλές εις βάρος μας διαιτησίες. Συγχαίρουμε τους αθλητές μας διότι παρ’ όλα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο, διατήρησαν την ψυχραιμία τους κι επέδειξαν υψηλό αθλητικό ήθος.

Λυπούμαστε πάρα πολύ που φτάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο σημείο ν’ ασχοληθούμε δημόσια με τη διαιτησία, αλλά πλέον “ το ποτήρι ξεχείλισε”. Ο καθένας μας ας επιτελέσει σωστά τον θεσμικό του ρόλο μέσα στο άθλημα. Εάν δεν μπορεί, καλύτερα να αποχωρήσει για το συμφέρον του αθλήματος.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 01 – 04, 04 – 07, 10 – 10, 15 – 15, 19 – 18, 24 – 23. Από τους διακριθέντες του αγώνα ήταν ο Κοβογλανίδης του GRAND CHALET ΔΡΑΜΑ 1986, ο οποίος παρά το πολύ “ξύλο” που εισέπραξε συνέβαλε τα μέγιστα, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την ομάδα μας. Πρώτοι σκόρερ από το GRAND CHALET ΔΡΑΜΑ 1986 ήταν οι Φεστερίδης Στέφανος και Καραγιάννης Γεώργιος με 6 και 5 γκολ αντίστοιχα, ενώ για τους ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ο Χαραλαμπίδης Ευριπίδης με 7 γκολ.

2 σχόλια:

  1. Ατυχές δελτίο τύπου που δεν συνάδει με το χώρο της χειροσφαίρισης και της σχέσης που έχουμε δημιουργήσει Διαιτητές και ομάδες.

    Κιουτσούκης Δημήτρης
    Πρόεδρος ΣΥ.Δ.ΑΝ.Μ.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή γίνεται αναφορά για κάποιο βίντεο από τον συγκεκριμένο αγώνα, παρακαλούμε να αποσταλεί αντίγραφο στο Σύνδεσμό μας ώστε να γίνει αξιολόγηση της διαιτησίας των συναδέλφων από εμάς σε πρώτο βαθμό, και αν προκύψει κάτι μεμπτό, να προχωρήσουμε στις διαδικασίες που προβλέπονται.

    Κάθε προσπάθεια παράκαμψης της ιεραρχίας και των θεσμών, θεωρώ ότι είναι αήθης και επιτηδευμένη.

    Παρακαλούμε επίσης τα όποια παράπονα, δηλώσεις, καταγγελίες, "σταυροφορίες" κλπ. να γίνονται ΕΠΩΝΥΜΑ (όπως επώνυμα απαντάμε κι εμείς σε ότι μας αφορά) και όχι πίσω από τον μανδύα του ονόματος μιας ομάδας.


    Με αθλητικούς χαιρετισμούς

    Ανδρέας Μπέτμαν
    Γεν. Γραμματέας Συ.Δ.Χ.Α.Μα.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάζετε να στέλνετε τα νέα του συλόγου σας για ανάρτηση στη διεύθυνση: kioytsoykisj@yahoo.gr